Testamentair Bewind

Testamentair bewind

 

Wilt u iets nalaten aan uw (klein)kind, maar wilt u dat ze hier de beschikking over krijgen bij het bereiken van de volwassen leeftijd? Testamentair bewind kan een uitkomst bieden. De erflater kan bij testament bewind instellen over een of meer door hem nagelaten of vermaakte goederen. In het geval de erfgenaam niet in staat is om ten volle zijn vermogensrechtelijke belangen behoorlijk waar te nemen, kan er testamentair bewind worden ingesteld om het erfdeel te beschermen.  

De taak van de testamentair bewindvoerder is het beheren en conserveren van het vermogen van rechthebbende. Voorts is hij verplicht datgene te doen wat niet zonder nadeel voor de rechthebbende kan worden uitgesteld. De bewindvoerder wordt bij testament of door de kantonrechter benoemd. We spreken dus over de onder bewind gestelde goederen en niet over de onder bewind gestelde persoon. Het bewind start in beginsel bij het overlijden van de erflater, tenzij anders bepaald door de erflater. De bewindvoerder moet zo spoedig mogelijk een beschrijving opmaken van de goederen waarop het bewind betrekking heeft. Daarnaast wordt er jaarlijks een rekening en verantwoording afgelegd over het testamentair bewind.  

Bent u op zoek naar een testamentair bewindvoerder of overweegt u om een deel van uw nalatenschap onder bewind te stellen? Wij vertellen u graag meer over testamentair bewind en de mogelijkheid om testamentaire lasten, zoals bijvoorbeeld de levenslange verzorging van een huisdier, op te leggen aan uw erfgenamen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden die het testamentair bewind u biedt.  

Word direct geholpen

Telefoonnummer

085-0410758

E-mail

info@legates.nl