Legitieme portie opeisen

 

uw recht na onterving

Legitieme portie opeisen  

 

In sommige gevallen besluit een ouder om een kind te onterven via een testament. Ondanks deze onterving behoudt u, als kind, uw recht op de legitieme portie, een vastgesteld deel van de erfenis. Deze legitieme portie bedraagt de helft van het reguliere erfdeel en bestaat alleen uit een geldvordering, waardoor aanspraak op specifieke familiestukken uit de erfenis niet mogelijk is.

 

De wet stelt een strikte termijn van 5 jaar na overlijden waarbinnen een beroep op de legitieme portie moet worden gedaan. Het is essentieel om binnen deze termijn actie te ondernemen. Bent u onterfd en heeft u vragen over de procedure voor het opeisen van de legitieme portie? Legates staat klaar om u te begeleiden in dit proces en uw recht op de legitieme portie veilig te stellen.

Word direct geholpen

Waarom kiezen voor Legates bij het opeisen van de legitieme portie?

Legates staat garant voor een zorgvuldige en professionele aanpak bij het opeisen van uw legitieme portie. Door onze juridische expertise, stapsgewijze begeleiding en persoonlijke benadering, streven we ernaar om uw recht op de legitieme portie te verzekeren. 

Bij Legates geloven we in het empoweren van cliënten. Daarom bieden we niet alleen juridische ondersteuning bij het opeisen van de legitieme portie, maar informeren we u ook over uw rechten en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe Legates uw belangen kan behartigen en u kan bijstaan in het proces van het opeisen van uw legitieme portie na onterving.

Deskundig Advies

Legates biedt deskundig advies over de legitieme portie, waarbij we de wettelijke aspecten nauwgezet behandelen.

Procedurebegeleiding

Onze experts begeleiden u stap voor stap bij het opeisen van uw legitieme portie, waarbij we de wettelijke termijnen strikt in acht nemen.

Vrijblijvend Gesprek

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het opeisen van de legitieme portie? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Persoonlijke Aandacht

Bij Legates begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we persoonlijke aandacht en op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Telefoonnummer

085-0410758

E-mail

info@legates.nl